Onze diensten van huisartsenzorg, fysiotherapie, personal training, health coaching, voedingsadvies en meer...

medicine-healthcare-barcelona
 

Huisartsenzorg voor alle leden van de familie

De artsen die het internationaal medisch team vormen hebben gewoond en gewerkt in landen zoals het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, en Cyprus.

Deze persoonlijke ervaringen als expats heeft hen de mogelijkheid gegeven dichtbij hun cliënten te staan en te begrijpen wat het betekend om te wisselen van land, cultuur, werk en taal.

Zowel de internationale gemeenschap in Barcelona en Cataluña als bezoekers, kunnen afspraken maken met onze artsen in Engels, Nederlands, Duits, Frans, Spaans, Arabisch en Grieks.

De uitstekend opgeleide internationale professionals die bij Healthcare Barcelona werken, hebben een uitvoerige ervaring als huisarts voor alle leden van het gezin en bieden afspraken aan van maar liefst 30 minuten.

De huisartsenzorg kenmerkt zich door individuele aandacht voor uw probleem met de mogelijkheid om de diensten van het aanwezige multisdisciplinaire team in te zetten.

¿Wie zijn onze artsen Dr. Femke Ellens en Dr. Ilham Abdelarahim?

 
Dr. Femke Ellens  I Huisarts

Dr. Femke Ellens I Huisarts

Fisioterapia-healthcare-barcelona.jpg
 

Fysiotherapie “Nordic Style”

De fysiotherapeuten van Healthcare Barcelona hebben allen exclusief een gecertificeerde opleiding genoten in Nederland en spreken naast Nederlands Engels, Spaans en Duits.  

Het is een team wat zich mooi aanvult door de verschillende specialiteiten met een sterke samenwerkingsbasis door de ervaring genoten sinds 2013 in het centrum van Running Barcelona en Physiotherapy Barcelona.

Op basis van kennis en methodologieën gebaseerd op een “Nordic Style” bieden onze fysiotherapeuten individuele actieve manuele behandelingen aan. Dit wil zeggen dat er geen behandelingen in groep plaatsvinden met gebruik van electrische aparaten en warmte.

In de individuele sessies van 60 minuten, wordt een selectie gemaakt uit diverse behandelingen om tot de beste resultaten te komen:

FYSIOTHERAPIE

De actieve manier van werken aan je herstel is kenmerkend voor de methode zoals gebruikt wordt door de in Nederland opgeleide internationale fysiotherapeuten die hun diensten aanbieden in Healthcare Barcelona.

De intake is gericht op het begrijpen van je medische geschiedenis, je huidige problemen, je levensritme en je doelstellingen. Op basis hiervan vindt behandeling plaats die vaak gecombineerd worden mete en reeks oefeningen die je thuis kunt doen. In de vervolgsessies worden de vordingen geevalueerd en de behandeling en oefeningen verder afgestemd om het snelste en beste herstel te krijgen.

Ons doel is altijd het verkrijgen van snelle resultaten die op lange termijn blijven bestaan.

Welke specifieke behandelingen vinden plaats binen Healthcare Barcelona?

De behandelingen richten zich op diverse problemen zoals onder andere rugpijn, hoofdpijn, nekklachten, schouderklachten, knieklachten… met als mogelijke oorzaken sportblessures, zenuwbeklemming, chronische (lage) rugpijn, spierklachten, verzwikkingen en verstuikingen, arbeidsgerelateerde aandoeningen, revalidatie na operaties en velen meer.

MANUAL THERAPY

Manuele therapie is een behandelwijze gericht op pijn en functieverlies van de spieren en het skelet.

De manuele therapeut werkt om de mobiliteit (beweging) te bevorderen door gebruik van technieken die met name gericht zijn op gewrichten, ligamenten, spieren, zenuwen en onderlinge verbindingen.

De meest gebruikte technieken zijn het bewegen van gewrichten in specifieke richtingen en verschillende snelheden van geheel passief tot het actief begeleiden van een beweging van de cliënt om de spieractiviteit en mobiliteit te bevorderen.

Ook worden specifieke oefeningen aangeboden om nieuwe problemen in de toekomst te voorkomen.

DRY NEEDLING

Zijnde een relatief nieuwe en effectieve methode binnen de fysiotherapie, dry needling of droge punctie wordt gebruikt om spierpijn of myofasciale pijnsyndroom te behandelen.

De behandeling bestaat uit het invoegen van een zeer dunne naald (vergelijkbaar met die worden gebruikt bij acupunctuur) in de aangedane spier ter provocatie van een lokale spiercontractie, gevolgd door een versoepeling van de spiervezels.

De naald werkt op de "triggerpoints" in de spier en stimuleert ze kort. Een trigger punt komt overeen met het gevoeligste deel van de spier die pijnlijk wordt wanneer de spier te lang samenspant. Hierdoor kan stijfheid ontstaan in delen van het lichaam zelfs ver van waar deze punten zich bevinden.

De naam dry needling bestaat omdat de behandeling wordt gedaan zonder de noodzaak om een type van vocht in de spier te gebruiken. Het is de “droge prik naald” zelf die het hersteleffect van de behandeling veroorzaakt. Er moet worden verduidelijkt dat deze techniek is gebaseerd op de westerse anatomische en neuro-fysiologische principes en moet dus  niet worden verward met acupunctuur, zelfs als ze gebruik maakt van hetzelfde soort instrument.

Wat kunnen de oorzaken zijn van een overbelast "activerings punt" in ons lichaam ?

  1. Het kan acuut komen na een verkeerde beweging of een ongeval.

  2. Een langdurige slechte houding met daarbij een chronisch probleem.

  3. Repetitieve inspanningen, zoals het gebruik van de computer door het overbelasten van armen, schouders en/of nek.

  4. Overbelasting of letsel bij atleten tijdens sportbeoefening.

  5. In spierspasmen, zoals na een meniscus laesie of een hernia.

  6. Wanneer een gebied voor een lange tijd niet wordt bewogen, bijvoorbeeld door gebruik van een orthese of slinger.

  7. Psycho-emotionele factoren zoals stress en depressie.

  8. Slaapstoornissen.

 
Training-healthcare-barcelona.jpg

Persoonlijke Training en Revalidatie voor alle activiteitsniveaus

Bij Healthcare Barcelona zijn wij ervan overtuigd dat het trainen van je lichaam van fundamenteel belang is voor het bereiken van een goed niveau van lichamelijk en geestelijk welzijn.

Ons internationaal gekwalificeerd multidisciplinair team biedt personal (fysio) training aan gericht op gezondheid, met als doel het verhogen van het energieniveau en het verbeteren van de algehele prestaties in het dagelijks leven.

Personal training kan worden gebruikt als een preventieve methode om blessures voor te blijven en/of voor actief herstel na blessures.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij je kunnen helpen om je lichaam en geest maximaal te kunnen laten presteren. Onze trainingen kenmerken zich door indivduele begeleiding zonder onnodig afzien met een heldere doelstelling om beter te worden in je hobby, werk of sport. Wij trainen beginners tot aan professionele atleten.

¿Wilt u kennismaken met onze specialist in revalidatie en persoonlijke training, Juul Crauwels?

Onze partner Running Barcelona biedt actieve trainingen in de stad Barcelona aan  aan individueen tot aan grote (bedrijfs)groepen. De trainingen worden aangepast op maat en is perfect voor alle niveaus en intensiteiten, van beginners tot professionals! Wist u dat wij actief zijn geweest op de Olympische Spelen 2012 in Londen?

Ben je geïnteresseerd in hardlooptrainingen in Barcelona?

training-healthcare-barcelona.jpg

Met onze gezondheidsachtergrond is een verantwoorde training garandeerd. Het is de ideale manier om je looptechniek te verbeteren of te trainen voor een speciale race. Barcelona biedt verschillende ongelooflijk mooie omgevingen aan om te genieten van de bergen of de zee waarbij wij je toegang geven tot nieuwe gebieden en ervaringen die je niet voor mogelijk hield. Informeer ook naar onze mogelijkheden voor bedrijfstrainingen!

coaching-healthcare-barcelona

Coaching & Energy Management: un cuerpo y una mente saludable

El coaching que se ofrece en Healthcare Barcelona, con Koen Willems, se puede definir como “health-coaching” o “energy management”. Se combinan los dos aspectos, físicos y mentales, de los diferentes ámbitos de la vida diaria como deporte, familia, trabajo…

El objetivo del health-coaching es conseguir una mejoría en tu nivel de energía. Gracias a ello, mejora tu salud y tu rendimiento, tanto físico como mental.

Las sesiones de health-coaching están pensadas especialmente para personas con alto rendimiento y exigencia en su vida diaria, como directivos, expatriados, deportistas de elite, pacientes con enfermedades crónicas y/o graves, madres trabajadoras...

servicio-nutricion-healthcare-barcelona

Voeding: we verdienen allemaal een gezonde relatie met voedsel

Dankzij het multidisciplinaire werk van de internationale professionals in Healthcare Barcelona, bieden wij een veel bredere en meer complete visie op voeding dan alleen gericht op wat je eet.

Elke persoon heeft een unieke persoonlijke ervaring met betrekking tot eten, voedsel en welzijn. Derhalve behandelen we je op een gepersonaliseerde manier. Wij begeleiden je op maat en werken niet met “wonderbaarlijke fashion diëten”.

¿Hoe kunnen wij u helpen uw doelstellingen van gezondheid, gewichtsbeheersing en atletische prestaties te bereiken?

In een eerste bezoek is het essentieel om uw doelstellingen en redenen te analyseren. We kijken naar je huidige gedrag, levensstijl, schema's en gewoonten om zo een voedingsadvies aan jou aan te passen en niet andersom. Wij houden rekening met je volledige gezondheidsgeschiedenis inclusief de emotionele aspecten. Eventuele twijfels pakken we aan en creëren een plan van aanpak aangepast aan jou en jouw levensritme. De doelstelling is dat je naar huis gaat in bezit van de tools en middelen die je vertrouwen geven je doelen te bereiken.

Onze voedingsdeskundigen bieden naast vervolgsessies ook minder voor de hand liggende opties aan zoals rondleidingen in voedsel winkels, huisbezoeken, en kookdemonstraties en conferenties.

Get to know better our dietitian Kaitlin M. Callahan.