Koen Willems

OPRICHTER & DIRECTEUR HEALTHCARE BARCELONA

FYSIOTHERAPEUT, TRAINER & COACH

Koen-Willems-healthcare-barcelona.jpeg

Koen is afgestudeerd fysiotherapeut aan de Universiteit van Nijmegen, Nederland, in het jaar 2000. In 2003 voltooide hij de studie gezondheidswetenschappen aan deUniversiteit van Maastricht, Nederland. Zijn studies werden aangevuld met cursussen in de cognitieve psychologie en chronische pijn, gespecialiseerd in psycho-somatische problemen.

Als onderdeel van zijn academische opleiding en kort na zijn afstuderen was hij fysiotherapeut in privé-klinieken, sport medisch centra en revalidatie instituten in Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Parallel aan zijn werk als fysiotherapeut was hij mede-oprichter van het Instituut voor revalidatie op het werk ICARA en het Real Health NL Instituut voor chronisch pijnbestrijding (Nijmegen, Nederland).

In 2008 besloot hij zich in Barcelona te vestigen en startte zijn eigen gezondheidscentrum onder de vlag van Running Barcelona en Physiotherapy Barcelona.

In de afgelopen jaren heeft hij gewerkt met klanten uit de hele wereld en heeft het genoegen gehad de mentale coaching te verzorgen van de marathonloper Nacho Cáceres op de Olympische spelen in Londen 2012. In al die jaren merkte hij dat de internationale gemeenschap in Barcelona een gebrek ervoer aan goede CARE en CURE zoals ze gewend waren in hun land van herkomst. Daarom, na 10 jaar in Spanje te hebben gewerkt, richtte hij een multidisciplinair en meertalig centrum op met internationale professionals van hoog niveau om zijn cliënten op dezelfde manier te kunnen behandelen als zij verwachten en verdienen.

De visie van Koen werd mooi weerspiegeld in een interview in El Periódico de Cataluña: “een marathon is om te genieten, niet om af te zien”.

Hij is een gepassioneerd (Trail) hardloper wat de perfect combinatie vormt tussen een goede fysieke en mentale conditie.

Koen spreekt Nederlands, Engels en Spaans.

 Dr. Femke Ellens

Huisarts, MRCGP [int]

Dr-Femke-Ellens-healthcare-barcelona.jpg

Dr. Femke heeft haar opleiding als arts afgerond aan de Universiteit van Maastricht in Nederland, haar land van herkomst.  Ze begon haar professionele carriere als huisarts in het ER van 's-Hertogenbosch. In 2004 verhuisde Dr. Femke naar Cyprus waar zij haar privé-kliniek opende in het centrum van Limassol. Naast het leiden van haar eigen centrum, was ze een actief lid van de Cypriotische sportvereniging (Cypriotische Sport Society).

Als een sportliefhebber diende ze als een samenwerkende arts op verschillende evenementen (volley, gewichtheffen, boksen) zowel nationaal als internationaal. Ze maakte ook deel uit van het nationale team van Beach tennis en squash in Cyprus.

In 2015, werd Dr. Femke toegelaten als internationaal lid van het Koninklijke College van huisartsen van het Verenigd Koninkrijk; en in 2017 verhuisde ze naar Barcelona met haar familie.

Femke is een energieke persoon, met internationale ervaring en toegewijd aan haar patiënten. Ze houdt van sporten en te genieten van het strand met vrienden en familie in Barcelona.

Dr. Femke spreekt Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Grieks.

Dr. Ilham Abdelrahim

Huisarts

Dr-ilham-Abdelrahim-healthcare-barcelona.jpg

Dr. Ilham Abdelrahim studeerde in België en studeerde af in 2003 aan de Katholieke Universiteit van Leuven als algemeen arts. Later ontving zij de post-graduatie in tropische geneeskunde en internationale gezondheid van het Prins Leopold Instituut van tropische geneeskunde. Ilham heeft een gevarieerde ervaring in het behandelen van internationale patiënten en van uiteenlopende oorsprong, zowel in gezondheidscentra in Brussel en Londen, kinderdagcentra van psychiatrische zorg en voor de medische dienst van de Europese Commissie medische dienst (European Commission Medical Service). In dit laatste centrum ontdekte Dr. Ilham haar passie voor preventieve geneeskunde.

Ze is vooral geïnteresseerd in aspecten van de familie geneeskunde, waaronder preventie, voeding, psychologie en de gezondheid van vrouwen. Dr Ilham biedt een holistische aanpak in de vorm van gepersonaliseerde aandacht om zodoende de patiënt beter te helpen.

Als een expat zelf begrijpt ze de uitdagingen waar haar patiënten mee worden geconfronteerd, het omgaan met de stress van de verhuiizng, nieuw werk en de familie. Ze houdt van tijd doorbrengen met haar familie en vrienden, geniet van hardlopen en ook het lezen van de nieuwste publicaties over positieve gezondheid en preventieve geneeskunde.

Dr. Ilham spreekt Frans, Engels, Arabisch en Spaans.

Daniela Kunz

FYSIOTHERAPEUTE & MANUAL THERAPEUTE

Fotos_IphoneCelinaok (106).jpeg

Daniela werd geboren in 1981 in Duitsland. Ze studeerde fysiotherapie aan de Universiteit van Nijmegen en behaalde haar diploma in 2006. Ze vervolgde haar opleiding met een master's degree in orthopedische manuele therapie in 2010 en in behandelingen met "dry needling" of droge punctie. De combinatie van beide technieken stond haar toe om met een waaier van mogelijkheden te werken om de niveaus van fysiek herstel te verhogen.

Ze heeft ook een specialisatie in de “core-stability” en zwangerschap-gerelateerde bekken problematiek. Haar eigen ervaring tijdens haar zwangerschappen heeft bevestigd dat er grote behoefte is aan speciale zorg tijdens deze periodes en heeft gemotiveerd haar te blijven specialiseren in dit gebied.

Na het werken in verschillende fysiotherapie praktijken in Nederland, Duitsland en Zwitserland verhuisde zij in 2014 met haar familie naar Barcelona, waar ze momenteel werkzaam is als fysiotherapeut en haar verworven kennis uit Nederland toepast.

Daniela spreekt Duits, Nederlands, Engels en Spaans.

Pauline Brugts

FYSIOTHERAPEUT & TRAINER

Pauline-Brugts-healthcare-barcelona.jpg

Pauline is als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in Nederland. Eenmaal afgestudeerd, heeft ze gewerkt als zodanig in ziekenhuizen, rehabilitatiecentra en fysiotherapie klinieken.

Ze beoefende sport vanaf zeer jonge leeftijd en reikte tot het hoogste niveau in hockey waarmee ze nationale en internationale prijzen won.

Naast het feit dat ze een professionele hockeyspeelster is, heeft ze ook gewerkt als coach voor zowel professionals en niet-professionals in de sport. Dankzij het kennen van de dubbele facet, als een atleet en fysiotherapeut, slaagt Pauline erin om het beste van mensen naar boven te krijgen, zowel in sport als in herstel van fysieke problemen.

Pauline houdt er van om uit te gaan in Barcelona en geniet ook van de sport en het enthousiasme wat sport met zich meebrengt.

Pauline spreekt Nederlands, Engels en Spaans.

Lucas Zandbergen

 Fysiotherapeut

Lucas-Zandbergen-Healthcare-Barcelona

Lucas voltooide zijn graad van fysiotherapie in juni 2018 in leiden, Nederland. Tijdens zijn studie werd hij opgeleid in problemen in verband met de wervelkolom aan de Avans Hogeschool in Breda, Nederland. Hij werkte in Haarlem en in een rehabilitatiecentrum in Leiden met patiënten met chronische pijn. Daarnaast deed hij werkervaring op in verschillende klinieken, met name gerelateerd aan problemen van de wervelkolom en sport. Hij was ook actief lid van de voetbalclub in zijn woonplaats.

Dit jaar had Lucas de gelegenheid om te komen werken bij Healthcare Barcelona met een sterk enthousiasme en de bereidheid om te leren van het multidisciplinaire team. Voor hem is het allerbelangrijkste om mensen te helpen hun problemen te verbeteren en een actieve levensstijl te stimuleren. Hij geniet van zijn eerste maanden in Barcelona met name tijdens het beoefenen van zijn favoriete sport, voetbal.

Lucas spreekt Nederlands en Engels.

Juul Crauwels

PERSONAL TRAINING & REVALIDATIE

Juul-Crauwels-Healthcare-Barcelona.jpg

Master in de bewegingswetenschappen in Amsterdam en gecertificeerd als specialist in kracht en rehabilitatie, heeft Juul meer dan 10 jaar ervaring in het trainen van atleten op hoog niveau in Nederland en Canada.

In de afgelopen 10 jaar jaar heeft Juul ontdekt dat de technische precisie die nodig is om een atleet op zijn best te laten presteren op identieke wijze ook de sleutel is tot een succesvolle revalidatie na een blessure.

Ze is ervan overtuigd dat het zover krijgen dat het lichaam functioneert in de manier waarop het bedoeld is voor iedereen hetzelfde is: voor een sport-professional of iemand met dagelijkse activiteiten. In de woorden van Juul: "menselijk potentieel is verbazingwekkend en ik hou er van mensen te helpen om de verwachtingen in eigen capaciteiten te overtreffen."

Sinds haar aankomst in Barcelona speelt ze in een voetbalcompetitie met mensen uit de hele wereld.

Juul spreekt Nederlands en Engels.

 Kaitlin M. Callahan, RDN

GEREGISTREERD DIËTIST VOEDINGSDESKUNDIGE

Kaitlin-Callahan-healthcare-barcelona.jpeg

Kaitlin is Amerikaanse en heeft een BA in Nutrition Science van de Universiteit van Arizona en een Master in Nutrition aan de Universiteit van Saint Joseph van Connecticut, Verenigde Staten. In de laatste vijf jaar helpt zij mensen hun voedingsgewoonten te verbeteren door te werken in voedingsklinieken, onderwijs, diabetes preventie en als gezondheidscoach.

Ze maakt gebruik van evidence-based informatie om mensen te helpen hun persoonlijke doelen te bereiken ten aanzien van gezondheid, welzijn, gewicht en atletische prestaties aan de hand van realistische oplossingen op lange termijn die passen bij de levensstijl van haar cliënten. Zij is lid van de Academie voor voeding en diëtetiek van de Verenigde Staten en de Spaanse Academie voor voeding en diëtetiek.

In Barcelona houdt ze van het verkennen van de bergen van Catalonië en de cafes in het centrum van de stad.

Kaitlin spreekt Engels en Spaans.